Rreth Universitetit

Universiteti ynë është një institucion me traditë. Themelimi i tij daton më 1957 por është për tu përmendur fakti se gurët e parë në themelimin e Universitetit të Tiranës janë vendosur  që me  krijimin e institucioneve të para arsimore që prej vitit 1946. Qysh atëherë kanë kaluar disa dhjetëvjeçarë dhe bashkë me ta breza të tërë pedagogësh, shkencëtarësh, punonjësish dhe studentësh. Dhe suksesi i Universitetit të Tiranës u kushtohet pikërisht atyre. Prandaj, mijëra studentë të rinj që e njohin këtë traditë dhe profesorët që punojnë me ta, ecin në gjurmët e tyre, duke u përpjekur vazhdimisht për të qenë kudo dhe në çdo kohë më të mirët…Më tepër>>>

Aktivitet

Vizita e grupit te studenteve nga Universiteti Kütahya Dumlupinar

Sot na vizituan nje grup studentesh nga Universiteti Kütahya Dumlupinar te cilet nen drejtimin e profesorit te tyre pas vizites ne FGjH u drejtuan per ne tendat e te demtuarve nga Termeti! Aty do te lene pakot e ndihmave per bashkemoshatarrt dhe familjet e tyre qe do te takojne atje! Mirenjohje dhe shume energji pozitive per te bashkepunuar midis dy Stafeve e studenteve tane....


Aktivitet

INFORMACION MBI ZHVILLIMIN E KONFERENCËS XII NDËRKOMBËTARE TË DEPARTAMENTIT TË GJUHËS ANGLEZE

Në datat 25 dhe 26 tetor 2019 Departamenti i Gjuhës Angleze organizoi Konferencën e 12-të ndërkombëtare me temë “New Dimensions and Approaches in....


Aktivitet

Në kuadēr te Nismës së FGJH-së për muajin Tetor të Letërsisë dhe të Librit "Dhuro, Lexo një Libër".

Në kuadēr te Nismës së FGJH-së për muajin Tetor të Letërsisë dhe të Librit “Dhuro, Lexo një Libër” studentët e Departamentit të Gjuhëve Sllave dhe ...


Aktivitet

Sot në ambientet e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, nisi trajnimi me studentë të Gjuhës Frënge

Zoti Jan Nowak, profesor i gjuhës frënge, themelues i Drameducation – Qendër Ndërkombëtare e Teatrit Frankofon në Poloni ...


Aktivitet

Vizitë treditore me karakter kryesisht trajnues dhe informues e mundësuar me financimin e Ambasadës Greke në Tiranë, në bashkëpunim me Departamentin e Gjuhës Greke në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja

Në eskursionin e mundësuar me financimin e Ambasadës Greke në Tiranë, në bashkëpunim me Departamentin e Gjuhës Greke në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja....


Aktivite te tjera>>>


Multimedia
Njoftime

NJOFTIM! Mbrojtja e Gjuheve te Huaja

Njoftim ! Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin me kohë të plotë të Universitetit të Tiranës në Universitetin Alexandru Ioan Cuza të Iași, në Rumani për vitin akademik 2019-2020 dhe për vitin akademik 2020-2021.

Njoftim ! Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin akademik me kohë të plotë të Universitetit të Tiranës në Universitetin Mehmet Akif Ersoy, Turqi, për semestrin e dytë të vitit akademik 2019-2020.

Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët dhe stafin akademik me kohë të plotë të Universitetit të Tiranës në Universitetin Masaryk në Republikën Çeke për vitin akademik 2020-2021.

Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për trajnim për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Alexandru Ioan Cuza të Iași, në Rumani, për vitin akademik 2020-2021.

Njoftim ! Listat përmbledhëse shtesë të studentëve që përfitojnë bursë për vitin akademik 2019-2020 për programi ciklit parë të studimit sipas VKM-së 903

Njoftim ! Listat përmbledhëse të studentëve që përjashtohen nga tarifa e shkollimit për vitin akademik 2019-2020 për programi cikli I parë i studimit SIPAS vkm 269 , Date 29.03.2017 te ndryshuar, Miratuar me Vendimin e Bordit te Administrimit Nr. 2, date 31.01.2020

Njoftim ! Listat përmbledhëse të studentëve që përjashtohen nga tarifa e shkollimit për vitin akademik 2019-2020 për programi cikli I parë i studimit me mesatare 9-10 vkm 269

Njoftim ! Listat përmbledhëse të studentëve që përfitojnë përjashtimin 50% të kufirit max të tarifës vjetore 2019-2020

Njoftim ! Listat përmbledhëse të studentëve që përjashtohen nga tarifa e shkollimit për vitin akademik 2019-2020 për programi ciklit dytë të studimit.

Njoftim ! Listat përmbledhëse të studentëve që përjashtohen nga tarifa e shkollimit për vitin akademik 2019-2020 për programi ciklit dytë të studimit me mesatare 9-10.

Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin akademik me kohë të plotë të UT-së për mësimdhënie në Universitetin Autonom të Madridit, Spanjë, për vitin akademik 2019-2020.

Datat e provimeve, departamenti i Gjermanishes

Biblioteka Digjitale eshte e aksesueshme per stafin akademik dhe Studentet me ane te adresave te emailit te derguar nga njesite e UT.

Në kuadër të Programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët dhe stafin me kohë të plotë, për vitin akademik 2020-2021, në Universitetin Valladolid, Spanjë.

Departamenti i Gjuhes Angleze. Komisionet dhe datat e provimeve te ciklit te dyte, Programet Master, Sezoni i Dimrit, 2019-2020

Njoftim ! Në kuadër të Programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin akademik/stafin ndihmës akademik me karakter administrativ/stafin administrativ me kohë të plotë të Universitetit të Tiranës në Universitetin Kodolanyi

Njoftim ! Në kuadër të Programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin akademik me kohë të plotë të Universitetit të Tiranës në Universitetin e Janinës, Greqi.

THIRRJE PËR DËRGIMIN E DORËSHKRIMEVE/RECENSAVE

NJOFTIM! Datat e provimeve te Departamentit te Gjuhes Frenge, niveli Bachelor dhe Master

Sezoni Master mesuesi sem I, Viti II

Sezoni Master Perkthim sem I, Viti II

Datat e provimeve master Viti I. 2019-2020

 

Më tepër>>

EURAXESS- Researchers in Motion
Karta Europiane për Kërkuesit Shkencor :